امروز 14 خرداد 1399, 07:22



جهت استفاده از تمامی امکانات سایت  باید وارد  و یا عضو شوید

خروج

ساعت سایت بر اساسUTC + 3:30 ساعت [ ساعت تابستانی ] تنظیم شده است





ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 5 پست ] 
نويسنده پيغام
 موضوع پست: نان کماج
پستارسال شده در: 10 تیر 1393, 18:21 
آفلاين
.
.
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 3 شهریور 1392, 09:29
پست ها : 375
محل سکونت: تهران
تشکر کرده: 499 تا این لحظه
تشکر شده: 2919 تا این لحظه
نان کماج



این نون مورد علاقه شوهرمه و معمولا هفته ای یه بار درست میکنم. جاتون خالی امروز هم برای افطار درستش کردم و منتظرم زودتر بخورمش

یه کوچولو دستور اصلی رو تغییر دادم که تو پرانتز توضیح میدم.

مواد لازم:

آرد...... حدود 750 گرم یا بیشتر( بستگی به نوع آردتون داره)

آب...... 300 سی سی یا یک لیوان و یک پنجم********( من شیر میریزم)

شکر..... 180 گرم( یک لیوان سرخالی)*******( من نصف لیوان شکر می ریزم+ 2 ق غ عسل)

تخم مرغ..... سه عدد+ یک عدد زرده تخم مرغ برای رومال

روغن مایع..... 100 گرم( نصف لیوان)******* ( من50 گرم کره میریزم+ 50 گرم روغن)

خمیر مایه فوری...... یک و نیم ق غ**********(خمیر مایه من چون قوی هست یک ق غ میریزم)

نمک....... دو سوم ق چ

کنجد برای تزیین

مواد لازم برای لای نان:

کره.......15 گرم

شکر...... دو ق غ

دارچین........ یک ق چ

گردو نگینی شده....... 3 ق غ

طرز تهیه:

ابتدا شیر و عسل و شکر و کره و روغن رو داخل ظرف میریزیم و در حدی که عسل و کره و شکر حل بشن حرارت میدیم.



حالا تخم مرغها رو داخل کاسه می شکونیم و مخلوط شیر اضافه می کنیم و کمی هم میزنیم، بعد خمیر مایه و نمک رو اضافه می کنیم.



کمی هم می زنیم و بعد آرد رو کم کم اضافه می کنیم و با قاشق هم میزنیم.( آرد من مارک گلها بود 500 گرمی)



تا جاییکه امکانش بود با قاشق هم مزنیم. تو این عکس یه بسته ارد استفاده شده.



حالا بسته دوم ارد رو باز می کنیم و کم کم اضافه می کنیم..... تا جاییکه یه خمیر لطیف داشته باشیم که به دست تمییز نچسبه و به نرمی لاله گوش باشه.( من یک بسته نصفی استفاده کردم ممکنه برای شما بیشتر آرد بخواد)



حدود ده دقیقه خمیر رو ورز میدیم.... کف یه ظرف رو چرب می کنیم خمیر رو میذاریم توش و روی خمیر رو هم چرب می کنیم....روی خمیر رو می پوشونیم و یک ساعت نیم بهش استراحت میدیم....میتونین همونجور که مریم جون برای خمیر معرکه توضیح داده ظرف رو تو فر گرم شده که خاموشه بذارین، خمیر زودتر حجم می گیره.



تو فاصله ای که خمیر داره استراحت می کنه مواد میانی رو آماده می کنیم.

کره به دمای محیط رسیده ، شکر، دارچین و گردو رو با هم مخلوط می کنیم.



بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، پفش رو می گیریم و چونه میزنیم و  از  مخلوط گردو داخلش می ذاریم و داخل سینی فر روی کاغذ روغنی چرب شده می ذاریم.





دوباره روی چونها رو می پوشونیم و نیم ساعت بهشون استراحت میدیم تا دوباره حجم بگیرن.

تو این حین یه ظرف رو آب کنین و داخل فر بذارین با دمای 160 درجه.

بعد استراحت دوم روی چونه ها زرده تخم مرغ میزنیم و کنجد می پاشیم.



سینی رو طبقه وسط فر می ذاریم. تو دستور اصلی زمان پخت رو 20 دقیقه گفته، برای من تو سی دقیقه می پزه.

نوش جان

منبع: مطبخ رویا

_________________
همیشه آنقدر خوب باش که بزرگترین تنبیه تو برای دیگران،
گرفتن خودت از آنها باشد....



کاربرانی که از luna در این پست تشکر کرده اند (جمعا 6 نفر): samira17 (14 مرداد 1393, 18:00) • Nayere (14 تیر 1393, 11:12) • مریم2 (12 تیر 1393, 03:26) • Tahere Noorallahpour (10 تیر 1393, 03:16) • عاطفه54 (10 تیر 1393, 23:35) • faride sadat (10 تیر 1393, 20:10)
  Rating: 19.35%
بالا
 مشخصات ارسال پيغام خصوصي  
 
 موضوع پست: Re: نان کماج
پستارسال شده در: 12 تیر 1393, 10:34 
آفلاين
.
.
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 22 اسفند 1392, 17:40
پست ها : 360
تشکر کرده: 1890 تا این لحظه
تشکر شده: 1969 تا این لحظه
سلام مونا جان. ممنون از دستور خوبت.فقط یه سوال:ظرف آب را برای چی می ذاریم توی فر؟آیا تا آخر پخت نونها ظرف آب باید توی فر باشه؟

_________________
باوجود چنین خدای مهربانی,نا امیدی از درگاهش کفر است.


بالا
 مشخصات ارسال پيغام خصوصي  
 
 موضوع پست: Re: نان کماج
پستارسال شده در: 12 تیر 1393, 10:51 
آفلاين
مدیر بخش
مدیر بخش
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 6 مرداد 1392, 09:09
پست ها : 4279
محل سکونت: شیراز
تشکر کرده: 12650 تا این لحظه
تشکر شده: 9509 تا این لحظه
غزال نوشته است:
سلام مونا جان. ممنون از دستور خوبت.فقط یه سوال:ظرف آب را برای چی می ذاریم توی فر؟آیا تا آخر پخت نونها ظرف آب باید توی فر باشه؟


راضیه خانم بیشتر وقت ها واسه پخت انواع نان در فر ظرف آب میزارن تا بافت نون نرم بمونه و خشک نشه.

راستی ما هم یه دستور نون کماچ محلی داریم که با این متفاوته و تو روغن سرخ میشه



کاربرانی که از faride sadat در این پست تشکر کرده اند (جمعا 3 نفر): samira17 (14 مرداد 1393, 18:01) • غزال (12 تیر 1393, 16:51) • luna (12 تیر 1393, 11:48)
  Rating: 9.68%
بالا
 مشخصات ارسال پيغام خصوصي  
 
 موضوع پست: Re: نان کماج
پستارسال شده در: 12 تیر 1393, 10:52 
آفلاين
.
.
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 6 مرداد 1392, 11:10
پست ها : 1692
تشکر کرده: 2849 تا این لحظه
تشکر شده: 4946 تا این لحظه
غزال نوشته است:
سلام مونا جان. ممنون از دستور خوبت.فقط یه سوال:ظرف آب را برای چی می ذاریم توی فر؟آیا تا آخر پخت نونها ظرف آب باید توی فر باشه؟

دوست خوبم واسه این میذارن که نونها یا کلوچه ها توی حرارت فر خشک نشن و یه مقدار رطوبت داشته باشن

_________________
گاهی باید خدا راشکر کنی نه اصلا بغل کنی و ببوسی که چیزی را که روزی از او میخواستی به تو ارزانی نکرد



کاربرانی که از masumjoon در این پست تشکر کرده اند (جمعا 2 نفر): samira17 (14 مرداد 1393, 18:01) • luna (12 تیر 1393, 11:44)
  Rating: 6.45%
بالا
 مشخصات ارسال پيغام خصوصي  
 
 موضوع پست: Re: نان کماج
پستارسال شده در: 12 تیر 1393, 11:47 
آفلاين
.
.
نماد کاربر

تاريخ عضويت: 3 شهریور 1392, 09:29
پست ها : 375
محل سکونت: تهران
تشکر کرده: 499 تا این لحظه
تشکر شده: 2919 تا این لحظه
غزال نوشته است:
سلام مونا جان. ممنون از دستور خوبت.فقط یه سوال:ظرف آب را برای چی می ذاریم توی فر؟آیا تا آخر پخت نونها ظرف آب باید توی فر باشه؟


سلام عزیزم. ظرف آب تا اخر پخت تو طبقه پایین فر می مونه......... بخار آب کمک می کنه کیفیت نونت بره بالا و نرم و سبک بشه.

_________________
همیشه آنقدر خوب باش که بزرگترین تنبیه تو برای دیگران،
گرفتن خودت از آنها باشد....



کاربرانی که از luna در این پست تشکر کرده اند (جمعا 2 نفر): samira17 (14 مرداد 1393, 18:01) • Nayere (14 تیر 1393, 11:12)
  Rating: 6.45%
بالا
 مشخصات ارسال پيغام خصوصي  
 
نمايش پست ها از پيشين:  مرتب سازي بر اساس  
ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 5 پست ] 

ساعت سایت بر اساسUTC + 3:30 ساعت [ ساعت تابستانی ] تنظیم شده است


چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 3 مهمان


شما نمي توانيد مبحث جديدي در اين انجمن ايجاد کنيد
شما نمي توانيد به مباحث در اين انجمن پاسخ دهيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن ويرايش کنيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن حذف کنيد
شما مي توانيد فايل هاي پيوست در اين انجمن ارسال کنيد

جستجو براي:
انتقال به:  
cron
قدرت گرفته توسط phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB Persian | پشتیبانی phpBB فارسی توسط Maghsad